Mijn visie op de informatie-oorlog

Op uitnodiging van Fiona Zwart was ik onlangs te gast bij Café Weltschmerz. Deze journalistieke denktank richt zich op maatschappelijke, sociale, politieke en filosofische vraagstukken. Het is in 2014 opgericht, een periode waarin voor mij persoonlijk duidelijk werd dat de wereld een minder rooskleurige richting op ging, primair gekenmerkt door de internationale geldontwaarding als reactie op de financiële crisis van 2008 — het jaar dat ik journalistiek studeerde in New York en stage liep in hetzelfde gebouw als Lehman Brothers.

Het leuke aan Café Weltschmerz is hun authenticiteit. Zo bestaan zij dankzij donaties, en alle gesprekken worden in één keer opgenomen. Deze directe, transparante, no-nonsense aanpak is extra waardevol in een tijd waarin zo veel wordt verfraaid en verdraaid. Bekijk het gesprek:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s